RSS

Khamis, 20 Disember 2012

MAJLIS PEREMPUAN 20.12.2012



...............................................

Assalamualaikum semua .. apa khabar semua , hope semua sihat sentiasa , alohaaaa lama nya Eifa tak update blog kan .. maaafff sangat2 sb eifa baru jek lepas abih study final eXam untuk Last semester 6 .. semester t’akhir eifa .. dan Alhamdulillah eifa dapat jawab dengan sempurna .. dan dOa kan eifa dapat result yang baik yerk kengkawan , Aminn .... 


Okeh sambung janji2 eifa yang lepas yang lama tertangguh .. cite pasai kenduri sebelah perempuan , Alhamdulillah semua b’jalan dengan baik dengan izin Allah . eifa pepagi dah siap2, malam tuh tak tido lama kepala duk pikir apa akan jadi dengan majlis eifa esok , eifa pasti semua macam tuh ,ketaqqq bak hang ... huhuhuhuuuuu .


Warna tema pilihan eifa warna purple Pink , warna idaman eifa selama nih sOooo Alhamdulillah semua nya teratur dengan lancar dan jaya nya ap yang eifa inginkan jadi kenyataan , dan baju yg di pakai selesa,Cuma agak tebal sikit soo panas sikit lah tpi bagi eifa semua okeh ..


Pada esOk nya Allahamdulillah segala b’jalan dengan lancar dengan izin Allah , baik jek cuaca , makanan pun orang kampung puas hati , semua puji masakan keluarga eifa sodap .. hati pun senang mehhh ..


Okeh jOm tinjaw2 gambar majlis perkahwinan eifa ...

...............................................


...............................................

 ...............................................


...............................................


...............................................



...............................................


...............................................


 ...............................................

...............................................


...............................................

Okehhh itu serba sedikit gambar kawin sebelah perempuan .. maaf lah banyak kekurangannya , tpi apa pun segala2 nya sudah selesai Alhamdulillah .. hOpe semua enjoy dengan gambar eifa n suami t’rsayang eifa . nanti kan gambar Perkahwinan sebelah pihak Lelaki pulak pada 12.1.2013 nanti yeee .. salah silap mohon kemaafan yerk . jumpe lagi . Assalamualaikum .


Salam sayang " Eifacuteatlast "

Read Comments

Sabtu, 15 Disember 2012

MAJLIS PERNIKAHAN 15.12.2012


..................................................

Assalamualaikum semua ... Jumpa Lagii ... trimas sudi singgah baca story Cik Eifa ...Okeh sambung p’kara yang Cik Eifa janji kan pOst “ Persiapan Kahwin II “ yang lepas .. haa tiba lah hari yang di nanti2 kan .. Hari Majlis Pernikahan Cik Eifa ...


Hummm tinggal 2Hari lagi nak Kenduri .. Alhamdulillah tak de kelam kelibOt .. semua nya berjalan dengan laNcar dengan iZin Allah .. Syukor sangat2 .. haaa tengOkk tuh sebOkk nya Orang2 kampung buat kerja .. Meriah weeiiii ... sonOk jek negOk .. pasang kHemah .. Potong Ayam .. potong bawang .. potong itu .. potong ini ..  ^___^ (tapi hati Cik Eifa dupdapdupdap)


..................................................


..................................................


..................................................


..................................................



..................................................


..................................................


Dan sampai lah tiba nya masa dan waktu dan ketika nya .. cehhh hehee .. Hari yang Cik Eifa debar2 kan .. tapi Cik Eifa di minta Sign bOrang2 dulu .. Huhhh nak Sign pun b’rejamm .. Tok Kadi tuh melawak tak b’teMpat ... sembang itu sembang ini .. m’rapu rapan apa tah Tok Kadi tuh .. dari pukul 8.30 malam .. sampai pukul 10 lebih .. baru Akad di laksanakan .. huh 2Jam kot .. semua dah kalaparan Cik Eifa negok .. kasihan ..

..................................................


( MEKAP DI BUTIK PENGANTIN )


..................................................


..................................................


( DI TEMAN ADIK DAN COUSIN )

..................................................


( PENGANTIN PEREMPUAN T.TANGAN )

..................................................


( DENGAR TOK KADI MEMBEBEL )
TOK KADI KAMPUNG DATOK K , CT TUH TAW

..................................................


pada tanggal 15.12.2012 bersamaan Hari Sabtu dengan Lafas Bismillahirohma’nirrohim  “ AKU TERIMA NIKAHNYA SYAFAWATI  DENGAN MAS KAWIN SEBANYAK RM$$$$.$$ DENGAN SEUTAS RANTAI EMAS , TUNAAIIIIIIIIIIII   ... !!!! “ ... TOK KADI toleh kanan , toleh kiRi ... SAH .. saksi pun .. SAH ... SAH ....


..................................................


..................................................



( AKU TERIMA NIKAH NYA, SAH 3  )
..................................................



..................................................



( ALHAMDULILLAH SELESAI AKAD NIKAH )
..................................................


HUhhhhh .. Alhamdulillah Ya Allah .. segala percaturanmu b’jalan dengan Lancar ... Pada saat tuh .. bertukaar lah Status Cik Eifa ... menjadi  “PUAN EIFA”  ... masa tuh bagai nak menitis Air mata nih .. tapi bertakOng jek kat kelopak2 mata .. Sedih , Gembira , Bahagia semua ada .. selama 5 Tahun lebih hubungan Puan Eifa & Encik Haris .. maCam2 dugaan yang Puan Eifa & Encik Haris lalui suka duka meRana .. semua ada .. akHir nya SAH bergelar SUAMI dan ISTERI .. dengan iZin Allah .. syukur Ya Allah ..


..................................................


( ENCIK HARIS  &  PUAN SYAFAWATI )
..................................................

Lepas jek Sah .. Tok Kadi baca itu .. baca ini .. then mula lah hidop Puan Eifa sebagai Isteri kepada Mohd Haris .. then kami di minta Tok Kadi nak b’gaMbar .. hummm Tok Kadi nih memang setiap kali orang kawin .. memang die nak b’gaMbar ... huhuhuu .. Okeh lah laYan gambar di bawah dulu .. Puan Eifa pun dah penat menaip nye .. InsYaAllah nanti Puan Eifa akan sambung “Persiapan Kawin III” yeekk ..

..................................................


( WITH MY MAMA  &  ABAH  )
..................................................


( TUUU HA YANG TENGAH 'TOK KADI' )
..................................................


( BERSAMA COUSIN YANG T'CINTA )
..................................................

hOpe kOrang enjoy baca Entri nih ... kOt2 ada yang nak amik Contoh baju Puan Eifa tuh kee .. kan .. Baju Nikah Puan Eifa sOoo Simple but Selesaaa sanggat2 .. then yang paling penting Baju Nikah Puan Eifa juga dari hasil tangan MAMA Puan Eifa taw .. B’tuahh dapat MAMA boleh buat segala macam .. Terima kasih Ya Allah , kau kurniakan aku Ibu yang boleh buat apa saja .. Terima kasih Ya Allah .. Okehh jumpe lagi yee Entri yang mendatang ... banyak lagi nih .. cume tak sempat jekk .. Maaf taw ..

Assalamualaikum ... 
Read Comments

Isnin, 10 Disember 2012

PERSIAPAN KAHWIN II


Assalamualaikum semua ... maaf lah lama tak update .. buzi dengan asgment .. oKeh b’sambung story mory yang lepas .. Cik eifa just ringkas kan jek .. sebab kunk tak terupdate lak nanti kan .. Okeh sambung cerita .. lepas jek selesai packing2 cokelat dan seangkatan dengan nya .. 1minngu jek tinggal lagi .. then Cik eifa pun berbizy kan diri siap kan hantaran2 Cik Eifa .. just simple jek Cik Eifa buat but Nice .. (ala bukan Orang nak tengok sangat pOn) kann ..

..................................................


..................................................



Then lepas settle semua nya kOrang bayang kan seminggu lagi jek hum gelabah gile Cik Eifa .. selamat lah adik dan Mama Cik Eifa tolong settle kan bilik Pengantin ... perhhhh cHantik bakk hang !!! yang penting ia dari hasil my mOm n adik lelaki Cik Eifa sendiri .. itu yang bermakna .. thankz Adik , thankz Mama .. ( nak tengOk gambar ,ada kat bawah )  ...


..................................................


..................................................

Then lepas settle bilik pengantin ... dengan bertemakan .. PURPLE & PINK .. sOo nice ... then turn settle kan barang2 apa yang perlu di beli .. tuk masak hari kenduri nanti .. Macam biasa Gula , Kopi , Susu , Rempah ratOs .. and bla .. bla .. bla .. yang tuH my Mama yang settle kan .. hummmm ringan lah sikit bebaN Cik Eifa .. Jiran2 kaMpung banyak membantu .. terima kasih semuaaa ...


..................................................


..................................................


..................................................


( ini tuk masak Hari Nikah )


Kenduri Cik Eifa buat 5 Hari Selepas NikaH ... Haaa nak tahu NikOh nya camna rupa ... sEeee di Hari pernikaHan nanti ... lepas nikaH ada lagi “Persiapan Kahwin III”  ..  ^_____^  ..  


Jempot2 Singgah lagi taw , kalau sudi .. Assalamualaikum ... 


Read Comments

Rabu, 21 November 2012

PERSIAPAN KAHWIN I


Assalamualaikum  kengkawan Blogger Cik Eifa .. Okeh sambung story Cik Eifa yang lama dah tertangguh ..

Okeh lepas jek selesai PRACTICLE , PRESENT  REPORT  dan KONVO abang
Balik Kedah dengan selamat nya , lepas jek balik Kedah , satu2 kerja kena buat untuk persiapan Kenduri kahwin Cik Eifa .. Agak penat jugak lah tapi nak buat macam mana nak tak nak kena buat jugak lah kan ..

Okeh Cik Eifa tabah kan diri , ini lah hakikat yang perlu dilalui oleh setiap  orang yang nak  mendirikan rumah tangga .. Antara nya yang Cik Eifa perlu settle kan haa ..  apa lagi tak lain tak bukan , HIV test lah .. Hiv test sememangnya Wajib2 dan  t’sanggat2 wajib .. kalu tak de HIV test nih alamat tak kahwin lah Cik Eifa ..

Haaa seronok Cik Eifa nak ingat kan pada kengkawan Blogger yang b’kehendak nak kahwin tuh , Hiv test nih 2Bulan Awal sebelum nak kaHwin tuh cepat2 pegi ambik HiV test yek , bukan apa takot nanti kelam kelibot macam taWfan jadi nya .. Okehh .. daN ALHAMDULILLAH result HiV test Cik Eifa ... 
Seeee


..................................................



(  RESULT ~>  NON-REACTIVE )
Maknanya takde HIV lah ..
Sooo boleh kaHwin yeeeaaahhhh >..<’  !!!

..................................................

Okehhhh  lepas jek Settle kan HIV testtt, kemudian Borang Permohonan Nikah pulak .. Haaaa jangan Lupaa Borang nih tersanggat2 lah penting weeeiiihhhh ... tapi Alhamdulillah Semuaa Borang2 yang perlu di sign or di isi Mama Cik Eifa banyak tolong settle kan , tapi Cik Eifa tahu lah serba sedikit apa yang perlu buat,

..................................................


..................................................

Ataupun kalau kORang serabot perOt sanggat2 , kOrang pegi jek tanyaa TOK IMAN , nanti tok Imam akan bagi Senarai apa yang perlu korang sedia kan .. Senang hidop kau .. Apa pun settle kan semua bende alah borang2 nak kawin nih cepat2 okeh .. takot nanti tak menyempat ..

Lepas tuh Cik Eifa nak ingat kan Cari saksi , Saksi nih penting taw , yang penting nya cari Saksi yang Pendengaran nya Tajammmmmm , yang Cleaarrrrrr .. sOoo nanti tak lah bakal2 iNcik Husband korang nak kene Akad 2,3 kali .. ^___^ ..  

Soo hope dapat membantu kORang okeh .. then settle semua borang , Cik Eifa mula pulak Fokus pada barang2 Paking memaking nih .. nak kene settle semua tuh , ada juge orang2 kampung tolong .. tapi dah Cik Eifa tak de kerja nak buat , Cik Eifa buat lah dulu serba sedikit .. tengok lah sepah2 barang2 kenduri at ruang tamu Cik Eifa , Siap tido sampai 2,3 pagi , xcited punye pasal ... tengok lah pic nih penuh coklet satu umah .. huhuhuuu tingtong Cik Eifa dibuatnya ..

..................................................




..................................................

Okeh sampai sini dulu story mory Cik Eifa .. nanti Cik Eifa story mory lagi keh .. nanti kan “PERSIAPAN KAHWIN II“  yerk .. Seeee korang nanti .. time kasih sudi singgah .. maaf kalu ade salah silap yee ..

Assalamualaikum ..


Salam Sayang “ EIFACUTEATLAST

Read Comments

Sabtu, 17 November 2012

REPORT Li + JALAN2 + KONVO + GRADUAN TERBAIK


Assalamualaikum,
Apa kHabar semua sahabat pembaca IT semua , hope semua sihat yek .. aduhh maaafffff sesgt2 sebab lama sgt2 tak berupdate ... maklum lah tak dek masa sekarang nih buzy jek , mana tak nya dengan majlis Cik Eifa pun dah tak lama jek lagi kan .. hope korang faham lah ..


Haaa sekarang jek baru ada ruang sikit tuk bernafas .. 4bulan yang berlalu tamat sudah 02.10.2012 Cik Eifa selesai PRACTICLE .. huhhhhh nafass lega sangat2 .. bile dah abis Practicle haaa apa lagi nak kena sebok2 dengan REPORT Li lah pulak .. hum penat jugak lah nak buat Report Li tuh .. sampai tak tetido nya Cik Eifa nih .. makan pun tak selera .. penat punye pasal kan .. 


05.11.2012 mula lah tuk Pebentangan REPORT Li Cik Eifa .. Alhamdulillah semua nya berjalan dengan lancar .. syukOr sangat2 .. semua nya dah selesai .. then apa lagii .. Cik Eifa tunggu kedatangan Family Cik Eifa lah .. sebab Abang Sulong cik Eifa KONVO .. huhh memang semua nya secarra kebetulan .. syukor sangat2 ALLAH tuh maha mengetahui .. Kuasa dia Atur cantik jerk ..

Lepas selesai Cik Eifa abih Present Report .. 07.11.2012 KONVO abang .. tahun 2012 KONVO JTM seluroh MAlaysia buat di Putrajaya International Convention Centre (PICC) bukan senang nak ketempat-tempat privete camtuh taw.Soo bangga jugak lah dapat pegi ke PICC .. tambah2 nak ambik KONVO .. meremang bulu roma cekkk taw .. hahhh ?? PICC tuh cmne ?? tak tahu ?? Ohh takpe2 ... nak tahu camne Seee Pic at bawah yee .. ^___^


..................................................


( PICC ) 
..................................................

Hah camne dah tawu PICC tuh camne rupa nya .. okeh Gud2  kalu dah tahu .. Okeh lepas jekk Nampak bagunan PICC wOOoowwwwww cantikk nya .. huh tak sabar nak masokk .. bile masOkk pulakk .. huuwaaaaa hum cantikk betoll .. masok dewan konvo nya besar n luas betol .. sEeee pic di bawah tuh .. cantik kan .. ^_____^’ .. maklum laa awak nye baru sampai kat PICC nih .. tuh jadi cegini .. sOoo what .. suka ati lah kan .. huhuhuhuu ..



..................................................



..................................................


(  Adik t'Sayang & Mama t'Cinta )
..................................................



(  iNCik Tunang TeRCinta pun Ikot )

..................................................


Nak di jadi kan cerita ... konvo nih my abang Rtim pegi lah siap2 nak amik Diploma dia , yang mane penah pegi tawu lah kan , nak kena berator nak kena itu nak kene ini .. lama lah jugakk tuh menyempat sNap2 gambar kat atas tuh .. tak lama dari tuh , twiitttwiiitttt SMS dari abang Rtim , “Abang ada Suprice “ !!! .. uhhh ?? t’tnya2 Cik Eifa n Puan Mama .. Seee jek lah kan nanti ... nama pun suprice ..


Then datang lah ketibaan barisan yang nak amik KONVO ... perrhhh masa tuhh meremang Cik Eifa wehh .. abang Rtim yang nak KONVO , Cik Eifa lak yang Xcited .. Sape lah yang tak nak kan ... Lepas tuh satu2 nama di sebOttt ... thennn nama Abang Rtim kedengaran .. SYASYIYATIM SAHARRUDIN .. apa lagi panjang leher lah aku t’cari2 kelibat abang Rtim nak sNap pic .. huhhh jauh nUn di bawah alamat tak napak lah jawab nye lah kan ... huhh selamat lahh ada Screen besaw .. sempat jugak lah Cik Eifa Snap ..


Then abang Rtim tsenyum2 dari jauh .. dah selesai semuaaa dah ambik Diploma , then t’napak ada lagi yang b’baris .. ehhh macam kenal .. Cik Eifa pun cuitt2 Puan Mama , “Mama tuh bukan abang ke ??” . Puan Mama pun cakap A’aahh abang Rtim lah tuh .. ttnya2 myb ini yg Suprice tuh .. Pengacara Majlis tuh pun “GRADUAN TERBAIK DIPLOMA MICROTRONIK ADTEC SHAH ALAM “ SYASYIYATIM SAHARRUDIN ...


waaaahhhhhhhh .... abang Rtim dapat Graduan Terbaikkk lahh ... perrrhhh taBikk lah ... ratos2 orang dalam ADTEC SHAH ALAM tuh abang Rtim sorang jek dapat Graduan T’baik .. cayalah .. mana tak nya .. GPA dia semuaaa 3.5 keatass .. setiap result .. tuh pasal dapat Graduan t’baik .. Cik Eifa nak dapat 3.5 pun azabb weiii .. paling the best pun aku mampu dapat 3.4 jerk .. tuh aku seeelluuuttt abih abang Cik Eifa ..


Kelebihan dapat GRADUAN TERBAIK , dapat Banyak Sijil , yang lain dapat satu jerk .. then dapat TROFI kaca pualak tuh , kalu hentak orang boleh mati oOooo .. hhaahahaa ..
Lepass jerk abih kONVO mula lah sesiiii2 Snap2 gambor reramaii ... Seeeee pic di bawah yerkk .. ^____^


..................................................


..................................................


..................................................



 ..................................................


 “GRADUAN TERBAIK 
DIPLOMA MICROTRONIK ADTEC SHAH ALAM “ 


..................................................


( hehe Cik Eifa pun nak jugak )

.................................................


Settle jek KONVO abang esOk tuh balikkk , sempat lagi sNap2 gambar mase pejalanan balik tuh , abang Rtim bawak g sNAp at Bukit chantik sebelum Terowong IpoH tuh .. sOoo snaping2 dulu .. lepas selesai gO Home tOoo Kedah .. Alhamdulillah Selamat perjalanan pergi dan pulang .. time kasih Ya Allah .. See pic pejalanana pulang ...

..................................................


..................................................


..................................................


..................................................



..................................................



Cik Eifa dan Cubby Sikit lah .. 
Adooyaii +_+'  hehehee

..................................................


Haaa .. acaner .. cHantik kan PICC .. betuaH sape dapat masok , sebab bukan semua orang dapat masOk .. Okeh apa2 pun Cik Eifa hope sangat2 dapat peluang pakai TOPI tuhh yang segi2 tuh .. InsyaAllah tahun 2013 Cik Eifa akan dapat kan segulung Diplomaa .. Doa kan Cik Eifa yeee .. Okeh lahh banyak pulakk membebel kat sini .. Banyak lagi yang Cik Eifa nak stoRy2 nih .. Okeyh sampai jumpa lagi .. Hope semua yang baca tak bOsan singgah sini .. Okeh .. Hope semua Enjoyy bace . sOri panjang sikit stOry .. banyak lagi citer nih .. tunggu yerk  ... ^____^

Assalamualaikum ..


Salam Sayang EIFACUTEATLAST

Read Comments

DAH BACA KALAU SUKA SILA LAH LIKE !!! ^_^

https://m.facebook.com/minyaksunnah/